PS. gdy zdecydowałam się zrobić zdjęcie, okazało się, że została akurat ta jedyna, która się "otworzyła" podczas pieczenia :) :) |
1 opakowanie ciasta francuskiego (zamrożone- rozmrozić)
1 puszka brzoskwiń
sól, cukier, cynamon
Wykonanie:
Brzoskwinie odsączamy z soku.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o boku min. 10 cm ( w zależności jak duże są brzoskwinie, moje miały średnicę ok. 4 cm).
Na środku każdego kwadratu sypiemy szczyptę soli, większą cukru i cynamonu, kładziemy brzoskwinię.
Sklejamy przeciwległe rogi ciasta za pomocą mleka lub rozbitego jajka, mocno - w przeciwnym razie się porozklejają (jak u mnie na zdjęciu :) ).
Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 220 st. przez 20 min.
A gdyby tak jeszcze dodać gałkę lodów śmietankowych na takie ciepłe ciastko...mmmm....pyszne coś z niczego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz